ads

Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5


  Meteoroloji Samsun 10. Bölge Müdürlüğü, yapılan son değerlendirmelere göre kuvvetli yağış ve yoğun kar uyarısı yaptı.

SAMSUN-Meteoroloji Samsun 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; bölge genelinin çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçmesi beklenirken bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur şeklinde görülecek yağışların; öğle saatlerinden itibaren zaman zaman kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Ayrıca hava sıcaklıklarının 2ise  ila 4 derece azalması beklenirken rüzgarın kuzey ve doğu yönlerden orta kuvvette , Samsun ve Ordu kıyılarında zaman zaman kuvvetli (30-50 km/saat), Sinop ve Kastamonu kıyılarında ise fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor. 


KUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR UYARISI

  Bölgenin kıyı kesimlerinde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların zaman zaman kuvvetli, iç kesimlerinde kar şeklinde görülecek yağışların ise zaman zaman yoğun olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, buzlanma ve don, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 BUZLANMA VE DON UYARISI

  Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde ve yükseklerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (Karayolu ulaşımında aksamalar, zirai don vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

  Rüzgarın; kuzey ve doğu yönlerden Sinop ve Kastamonu kıyılarında zaman zaman fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (Ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Yukarı