ads

Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5


    Ordu sahillerinde yıkım kararı bulunan binalar tek tek yıkılıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Efirli’de başlattığı yıkım uygulaması şehir merkezinde de sürdü.
   Sahilde yer alan ve 20 yıldır yıkan kararı bulunan Kumsal Restoran bugün ekiplerce yıkıldı. Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, sahilleri vatandaşlara açacaklarını söyledi.
Yıkım kararı bulunan tüm işletmelerin de yıkılacağını belirten Başkan Yılmaz, hiçbir kurum ve kişiye ayrıcalık tanınmayacağını da ifade etti.
Başkan Yılmaz  yaptığı açıklamada “22 yıldır yıkım kararı var, mahkemeyle kesinleştiği halde. Esas sorgulanması gereken ‘Büyükşehir Belediyesi bugün bunu niye yıkıyor?’ sorusundan daha ziyade ‘Geçmiş yıllarda bu binanın, bu ucubenin niye yıkılmadığı, nasıl korunduğu, niye korunduğu?’ sorularının sorulması lazım” dedi.
Sahil bandında hayata geçirdikleri yıkım kararları ile ilgili yaptığı açıklamada, özellikle kamu kurumlarının çalıştırdığı yapıların, yine aynı kurumların yetkilileri ile üst seviyede uyumlu çalışmaları sonrasında sorunsuz bir şekilde çözüldüğünün altını çizen Başkan Enver Yılmaz; “Efirli bölgesinden başlamıştık. Malumlarınız kamu kurumlarına ait tesislerimizin, misafirhanelerimizin yıkımıyla birlikte kamu kurumlarımızda en üst seviyede bizimle uyumlu bir şekilde çalıştılar. Şu anda Efirli bölgesinde çok az sayıda bir kamu kurumu kaldı. Bundan sonrada özel mülkiyetteki arkadaşlarımıza boşaltma konusunda süre vermiştik, o sürenin tamamlanmasını bekliyoruz. Tabi şehrin merkezine yaklaştık geldik. Bu görmüş olduğunuz tesisin tam 22 yıldır yıkım kararı var, mahkemeyle kesinleştiği halde. Esas sorgulanması gereken; ‘Büyükşehir Belediyesi bugün bunu niye yıkıyor?’ sorusundan daha ziyade ‘Geçmiş yıllarda bu binanın, bu ucubenin niye yıkılmadığı, nasıl korunduğu, niye korunduğu?’ sorularının sorulması lazım. Biz yıkılması gerekenleri yıkmak, yapılması gerekenleri yapmak amaçlı geldik. Bu 6 aylık süre içerisinde de epey yıkım gerçekleştirdik, fakat biz yıkımlarla değil, yaptığımız icraatlarla, olumlu icraatlarla; yoluyla, suyuyla kamuoyunun huzuruna çıkma planı içindeyiz” şeklinde konuştu.

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Yukarı